Translate

Странице

четвртак, 12. март 2015.

Nega trepavica i njihov brzi rast

Trosite bogatstvo na skupe maskare koje ce vam sto je moguce bolje naglasiti trepavice?
Mislim da poenta uopste nije u skupim maskarama, mislim da resenje problema (sitnih, ne dovoljno bujnih trepavica) lezi upravo u nezi istih. Toliko sam devojaka videla koje pri skidanju maskare vukuu, teglee, cupaju, ma gaze preko mrtvih samo da tih 5 sloja maskare popuste i spadnu. Znam jednu devojku koja praktikuje da svaki dan po jedan sloj maskare nanosi, pa kad se stigne do 4 ili 5 sloja tek tad nastupa to mucno skidanje... DEVOJKE STOP!!! Savetujem vam da maskaru skidate iskljucivo baby uljem, bilo kojim samo da je baby i da je ulje :)) Ja trenutno to radim ovim
ali zaista nije bitna marka, bitno je samo da to radite VRLO nezno. Ja natopim parce vate i drzim tako par sekundi na oku a zatim samo nezno obrisem, mada ponavljam ja stavljam samo jedan sloj maskare i to nikad vodootpornu.

Zamislite da tako na lice nanosite po 4, 5 sloja losiona ili kreme a uvece to ne skinete? Koza ne bi mogla da vam dise, a isti je slucaj i sa trepavicama, i njima je potrebna nega (naravno ukoliko zelite da imate prirodno lepe trepavice, bez 4 sloja maskare)
Prvo ja se divim svim devojkama koje uspeju da namazu i 3 sloja, ja krenem da mazem drugi sloj i meni se trepavice tako uzasno slepee da je to ruzno pogledati :)

Ne znam kome je lepo kada vidi ovako nesto?

uz duzno postovanje ali meni ovo ne lici na trepavice, zato sam resila da sa vama podelim malu tajnu kako pravilno negovati trepavice a one ce vam za uzvrat biti lepe i guste bez tog silnog mazanja i premazivanja :)

Ja ne mogu da vam garantujem ovako nesto

 suludo bi i bilo ocekivati ovako nesto bez nadogradnje ali svakako ako genetski imate guste trepavice one ce biti jos gusce, ako imate dugacke trepavice one ce biti jos duze...

Pa najzad da krenem i sa receptom :
-posle skidanja sminke (na vec gore pomenut nacin) i umivanja stupa na scenu ovo


obicno, najobicnije ricinusovo ulje iz apoteke. Ja na koren trepavice r.ulje prvo namazem stapicem za usi a posle to rasporedim starom cetkicom od maskare (oprana prethodno), nije bitna marka cetkice, nije bitna marka r.ulja, bitno je da to radite polako sa puunoo ljubavi.
Preporucujem da to  nanosite uvece, pre spavanja posto ostaje masnjikav trag a ako preterate sa uljem zna i vid da se zamagli na kratko (nista strasno). Optimalna mera bi bila otprilike da potopite iskljucivo samo vrh stapica i to onda razmazujete po trepavicama do besvesti :)

Otprilike bi to bilo to :)
Da rezimiram: pravilna nega + ricinusovo ulje = lepe i guste trepavice = vi srecne i zadovoljne.
Nadam se da ce nekome ovi saveti biti od koristi :)

Do sledeceg posta PA-PA <3

Нема коментара:

Постави коментар